Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание

...
Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното заседание
Коментари Харесай

Извънредното заседание на НС се провали. ГЕРБ отказаха да се регистрират

Парламентарната група на ГЕРБ реши да не взе участие в изключителното съвещание на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов по отношение на дейностите на държавното управление за ограничение на болестта от ковид. Заседанието беше свикано от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева по искане на 65 народни представители от " Българска социалистическа партия за България ".

От ГЕРБ обаче оповестиха, че няма да вземат участие в съвещанието и не влязоха в залата. Решението им разгласи авансово зам.-председателят на Политическа партия на ГРЕБ  Менда Стоянова.  " ГЕРБ не иска да стават съучастници в това една политическа мощ, и най-много управлението и ръководителката й, да употребяват Народното събрание за пиар ", обяви на брифинг в Народното събрание тя и съобщи, че депутатите от ръководещата партия няма да се записват в пленарната зала. 

" Решението ни да не участваме в това има няколко значими аспекта. На първо място е това, че в Народното събрание се събират народните представители от 264 общини. Работят над 200 представители на администрацията на Народното събрание. Не е добре ние, които призоваваме хората да не се събират, да създадем огнище на болестта ", изясни Менда Стоянова.

" Ние работим в парламентарна република. Народното събрание следва и би трябвало да се събира и работи, с цел да се взимат значими решения, касаещи здравето и живота на жителите. Не считаме, че днешното пленарно съвещание има такова значение, че да вършим такова събиране на неизвестно какъв брой вирусоносители без признаци ", добави председателят на бюджетната комисия. 

В началото на съвещанието - 13.00 часа, записаните народни представители бяха 87. Заради липса на кворум времето за регистрация беше удължено с още 15 минути, само че и тогава не беше събран нужният брой от 121 депутати в залата. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че са регистрирани едвам 91 народни представители и липсва минималният дължим брой за разкриване на съвещанието. 

Поведението на ГЕРБ бе наказано от водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съгласно която " министър-председателят се скри от въпросите на българите и се подигра с техните паники ".

" Внесохме искане за чуване, в което щяхме да сложим питанията ви, които са пристигнали до нас, паниките, които имате и упованията за бъдещето.
Уви, това не се случи, тъй като държавното управление през дните, в които тече рецесията, сътвори безпорядък, внушава ви боязън, разделя ви и ви оставя на произвола на ориста. Днес не пожела да пристигна и да отговори на настоящи въпроси и паники ", съобщи още Нинова. 
 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР